Chilis Bab Recept Por Nélkül

A chilis bab egy igazán ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet egy hűvös estén vagy egy buliban. Ez a recept különleges, mert por nélkül készül, így friss és természetes ízeket élvezhetsz.

A chilis bab recept

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan készíthetsz chilis babot por nélkül, hogy az ízek igazán intenzívek legyenek.

Hozzávalók:

  • 500 g vörösbab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes hagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 1 zöld paprika, kockázva
  • 1 piros paprika, kockázva
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál cayenne bors (opcionális, ha szereted a pikáns ízeket)
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv
  • Só ízlés szerint
  • Bors ízlés szerint
  • Friss petrezselyem vagy koriander levél aprítva a tetejére

Elkészítés:

1. Először is, öblítsd le alaposan a vörösbabot hideg víz alatt, majd hagyd ázni egy éjszakán át.

2. Másnap öblítsd le újra a babot, majd tedd félre.

3. Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon.

4. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd párold üvegesre, kb. 5 percig.

5. Keverd hozzá a zöld és piros paprikát, majd főzd további 5 percig.

6. Adj hozzá az őrölt köményt, pirospaprikát, koriandert és cayenne borsot (ha használsz), majd főzd további 2 percig.

7. Öntsd hozzá a hámozott paradicsomot a lábasba, majd keverd össze a többi összetevővel.

8. Add hozzá a leszűrt vörösbabot, majd keverd össze alaposan.

9. Főzd alacsony lángon fedő alatt legalább 1 órán át, vagy amíg a bab puha és az ízek összeérnek.

10. Ízlés szerint sózd és borsozd meg, majd tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel vagy koriander levéllel.

Ízletes és egészséges chilis bab

Ez a chilis bab recept por nélkül nem csak ízletes, de egészséges is, hiszen csak friss, természetes összetevőket tartalmaz. A vörösbab gazdag fehérjében és rostban, így telítő és tápláló étel, amely megfelelő energiát ad a mindennapi tevékenységeidhez.

Kísérletezz bátran az ízekkel és az összetevőkkel, hogy a chilis bab a te ízlésed szerinti legyen. Ezt az ételt pirított kenyérrel vagy rizsával is tálalhatod, így még laktatóbb lesz.

Készítsd el ezt a fantasztikus chilis babot por nélkül, és garantáltan mindenki elképed majd az ízein!

Tippek és Trükkök a Chilis Babhoz

A chilis bab elkészítése során néhány tipp és trükk segíthet abban, hogy az étel még ízletesebb legyen, és tökéletesen megfeleljen az ízlésednek.

Tipp Leírás
Friss Fűszerek Használata Ha lehetőséged van rá, mindig friss petrezselymet vagy koriandert használj a tálaláshoz. Ezek frissességet és intenzív ízeket adnak az ételnek.
Áztatás Fontossága Ne felejtsd el az alapos áztatást a vörösbabnak, ez segít abban, hogy a bab könnyebben megpuhuljon és jobban felszívja az ízeket.
Pikánsítás Opcionálisan Ha szereted a pikáns ízeket, bátran adj hozzá több cayenne borsot vagy akár egy kis darab friss chilit a receptben szereplő paprikák mellé.

Gyakran Ismételt Kérdések a Chilis Babhoz

  • Hogyan tárolhatom a maradék chilis babot? – A maradék chilis babot légmentesen lezárt tárolóedényben tegye a hűtőszekrénybe. Akár 3-4 napig is eltarthat.
  • Lehet-e fagyasztani a chilis babot? – Igen, a chilis bab jól fagyasztható. Portionálva tegye a fagyasztóba, és akár hónapokig is eltarthatja.
  • Mit lehet tálalni a chilis bab mellé? – A chilis bab kiválóan passzol sült krumplival, tortillával vagy akár salátával is.
Szerző képe

Carl

Szólj hozzá!