8 tojásos vizes piskóta recept

A 8 tojásos vizes piskóta recept egy klasszikus süteményrecept, amely egyszerű és könnyen elkészíthető. A piskóta szaftos, puha és könnyű, így ideális választás lehet bármilyen alkalomra.

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A 8 tojásos vizes piskóta elkészítése során fontos, hogy alaposan betartsuk a recept lépéseit, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

  1. Először válasszuk szét a tojásokat, és különítsük el a sárgáját a fehérjétől.
  2. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval.
  3. A tojássárgáját keverd habosra a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Adj hozzá 1 dl vizet a tojássárgájához, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a lisztet és a sütőport.
  5. Végül óvatosan forgasd hozzá a keményre vert tojásfehérjét a masszához.
  6. Öntsd a tésztát előkészített sütőformába, majd süsd 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35-40 percig, amíg aranybarna nem lesz a teteje.
  7. Hagyjad kihűlni, majd tálald.

Tálalás:

A 8 tojásos vizes piskóta tökéletesen passzol kávéhoz vagy teához, de önmagában is isteni finom. Szolgálhatod friss gyümölcsökkel vagy egy kis tejszínhabbal a tetején.

Tipp:

Ha szeretnéd még finomabbá tenni a piskótát, tedd hozzá a tésztához egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát.

További Variációk és Ötletek

Az 8 tojásos vizes piskóta recept alapján számos variáció létezik, amelyekkel még egyedibbé teheted ezt a klasszikus süteményt.

Variáció Ötlet
Citromos piskóta Adj hozzá reszelt citromhéjat a tésztához és egy kis citromlével frissítsd fel az ízeket.
Mogyorókrémes töltelék Készíts egy könnyű mogyorókrémet a piskóta közé, hogy még gazdagabb és ízletesebb legyen.
Kakaós változat Adj hozzá kakaóport a tésztához és egy kis csokoládémázat a tetejére.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

1. Hogyan lehet tovább finomítani a piskóta ízét?

Variálhatsz az ízesítőkkel, mint például a citromhéj vagy a vanília, illetve különböző töltelékekkel.

2. Mennyi ideig tartható frissen a piskóta?

A legjobb, ha frissen fogyasztod, de légmentesen lezárva akár 2-3 napig is eltarthat a hűtőszekrényben.

3. Hogyan lehet megakadályozni, hogy a piskóta kiszáradjon?

Fontos, hogy légmentesen lezárva tárold, esetleg egy szelet alufóliával letakarva.

Szerző képe

Carl

Szólj hozzá!