Csont nélküli csülök sütve recept

A csont nélküli csülök sütve receptje egy igazi ínyencség, amely egyszerűen elkészíthető otthon is, és garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A csülök maga egy rendkívül ízletes hús, amelyet sokféleképpen lehet elkészíteni, ám a sütőben sült verzió különösen népszerű a családi összejöveteleken és ünnepi alkalmakkor.

Hozzávalók

A csont nélküli csülök sütve receptjének elkészítéséhez szükséged lesz a következő hozzávalókra:

  • 2 kg csont nélküli csülök
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 1 evőkanál friss rozmaring, aprítva
  • 1 evőkanál friss kakukkfű, aprítva
  • 1 evőkanál friss petrezselyem, aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

A csont nélküli csülök sütve receptjének elkészítése rendkívül egyszerű:

  1. Először is melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra.
  2. Vegyél egy nagy tepsit, és béleld ki alufóliával.
  3. A csülköket mosd meg, majd szárítsd meg papírtörlővel.
  4. Egy tálban keverd össze az aprított fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, olívaolajat, sót és borsot.
  5. Kend be a csülköket alaposan a fűszeres keverékkel.
  6. Tedd a csülköket a előkészített tepsibe, majd fedd le alufóliával.
  7. Tedd a tepsit a előmelegített sütőbe, és süsd kb. 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús szépen megpuhul és aranybarna lesz.
  8. Amikor kész, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni néhány percig, mielőtt felszeletelnéd és tálalnád.

Tálalás

A csont nélküli csülök sütve receptjét friss zöldségekkel és körettel tálalhatod, például sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel. Az ízek tökéletesen harmonizálnak egymással, és garantáltan elkápráztatják az egész családot és vendégeket egyaránt.

Gyakran Ismételt Kérdések

1. Mennyi ideig kell sütni a csont nélküli csülköt?

Súly Sütési idő
2 kg 1,5-2 óra
3 kg 2-2,5 óra
4 kg 2,5-3 óra

2. Hogyan lehet megállapítani, hogy a csülök elkészült-e?

Általában a csülök akkor készült el, amikor szépen megpuhul és aranybarna lesz. Egy kis kés vagy villa segítségével könnyen megállapítható, hogy átszúrva a hús puha és szaftos-e.

3. Mivel lehet helyettesíteni a friss fűszereket?

Ha nincsenek friss fűszerek, akkor használhatsz szárított fűszereket is, azonban vegyél figyelembe, hogy az ízük intenzitása más lehet. Általánosságban számolj a szárított fűszerek esetében a kisebb mennyiséggel.

4. Hogyan lehet tárolni a maradék csülköt?

A maradék csülköt hűtőszekrényben kell tárolni légmentesen lezárható tárolóedényben vagy fóliával lefedve. Felhasználás előtt melegítsd fel újra a sütőben vagy mikrohullámú sütőben.

Szerző képe

Carl

Szólj hozzá!